Sałatka z selerem, pieczarkami i wędzonym indykiem

Sałatka z wędzonym indykiem, pieczarkami i selerem naciowym. Prosta i szybka w wykonaniu. Smakuje bardzo dobrze, polecam 🙂

salatka_handerek
salatka_handerek2

  • Przygotowanie:
  • Pieczenie:
  • Ogółem:
  • Porcje: 6-8
  • Poziom trudności: łatwy
  • Typ dania: Sałatki

Składniki:

– 300 g wędzonej piersi z indyka, u mnie z Hańderek
– słoik selera konserwowego
– 300 g pieczarek marynowanych
– pół puszki kukurydzy
– 100 g sera żółtego (pokrojonego w kostkę)
– 2 łyżki majonezu
– 2 łyżki jogurtu greckiego
– sól, pieprz

Przygotowanie:

Pierś z indyka kroimy w kostkę. PIeczarki kroimy na pół (większe możemy pokroić na 4 części). Seler i kukurydzę odcedzamy na sicie. Do miski przekładamy indyka, seler, kukurydzę, pieczarki i ser żółty. W miseczce mieszamy majonez z jogurtem. Przelewamy do miski, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy. Odstawiamy do lodówki do „przegryzienia się” smaków.Smacznego 🙂

Publikacja | Przepis zaczerpnięty z przepis własny

6.00 avg. rating (93% score) - 1 vote

Tagi: , , , , , , , ,

komentarze 2

  1. Megly 1 czerwca 2016 at 09:49 Reply

    Bardzo apetyczna. Musiała być naprawdę dobra. Wędzony kurczak czy właśnie indyk jest super jeśli chodzi o podkręcenie smaku w sałatkach 🙂 Pozdrawiam serdeczne 🙂

  2. piegusek 2 czerwca 2016 at 15:19 Reply

    mniam ☺

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *