Pączusie serowe

Idealny przepis na mini pączki serowe. Wychodzą bardzo miękkie, delikatne i puszyste w środku. Robi się je bardzo szybko. Polecam, są pyszne 🙂

kulki_serowe
kulki_serowe2

  • Przygotowanie:
  • Pieczenie:
  • Ogółem:
  • Porcje: 50
  • Poziom trudności: łatwy
  • Typ dania: Bułki na słodko

Składniki:

-0,5 kg twarogu półtłustego
-6 łyżek cukru
-5 łyżek gęstej kwaśnej śmietany
-4 jajka
-2 szklanki mąki pszennej
-2 łyżeczki sody oczyszczonej
– łyżka spirytusu
-cukier waniliowy
Dodatkowo:
-cukier puder do posypania

Przygotowanie:

Twaróg mielimy przez maszynkę, dodajemy resztę składników i wyrobiamy łyżką gładkie ciasto. Dłonie zwilżamy olejem, formujemy malutkie kulki. Olej rozgrzewamy do temp. 175 stopni. Pączusie smażymy z obu stron na złoty kolor. Usmażone układamy na papierowym ręczniku. Po ostudzeniu oprószyć cukrem pudrem.Smacznego 🙂

Publikacja | Przepis zaczerpnięty z Kazdy ma jakiegoś bzika

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Tagi: , , , , , , ,

komentarze 3

  1. amandaricci-butikzprzepisami 11 lutego 2015 at 14:53 Reply

    Mini pączusie – bardzo ładne i apetyczne! 🙂

  2. Marzena 11 lutego 2015 at 20:59 Reply

    Pączusie, pączusie wszędzie pączusie 🙂 ja też już dzisiaj zrobiłam i faworki jeszcze skręciłam 🙂 pycha 🙂

  3. domowacukierniaewy.blox.pl 12 lutego 2015 at 13:02 Reply

    Wspaniałe maleństwa <3

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *