Sałatki

Sałatka z selerem, pieczarkami i wędzonym indykiem

Sałatka z selerem, pieczarkami i wędzonym indykiem

z dodatkiem selera naciowego. Prosta i szybka w wykonaniu. Smakuje bardzo dobrze, polecam 🙂

Sałatka z selerem, pieczarkami i wędzonym indykiem

Drukuj przepis
Czas gotowania: 30

Składniki

  • - 300 g wędzonej piersi z indyka, u mnie z Hańderek
  • - słoik selera konserwowego
  • - 300 g pieczarek marynowanych
  • - pół puszki kukurydzy
  • - 100 g sera żółtego (pokrojonego w kostkę)
  • - 2 łyżki majonezu
  • - 2 łyżki jogurtu greckiego
  • - sól, pieprz

Przygotowanie

Pierś z indyka kroimy w kostkę. PIeczarki kroimy na pół (większe możemy pokroić na 4 części). Seler i kukurydzę odcedzamy na sicie. Do miski przekładamy indyka, seler, kukurydzę, pieczarki i ser żółty. W miseczce mieszamy majonez z jogurtem. Przelewamy do miski, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy. Odstawiamy do lodówki do "przegryzienia się" smaków.

Smacznego 🙂

Może Ci się spodobać również

3 komentarze

  • Reply
    Megly
    1 czerwca 2016 at 09:49

    Bardzo apetyczna. Musiała być naprawdę dobra. Wędzony kurczak czy właśnie indyk jest super jeśli chodzi o podkręcenie smaku w sałatkach 🙂 Pozdrawiam serdeczne 🙂

  • Reply
    piegusek
    2 czerwca 2016 at 15:19

    mniam ?

  • Reply
    Roxi
    9 października 2018 at 18:20

    MOŻNA BY UŻYĆ TAKICH PIECZAREK PODSMAŻONYCH W PLASTERKACH?

  • Zostaw komentarz

    Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.